Pagina's

donderdag 21 januari 2010

my wishlist

In Holland you can order them at http://www.bol.com/ ...
Dit boek heeft een groot assortiment aan patronen op schaal, uit het populaire eind 19e eeuwse magazine The voice of fashion. Met 50 gedetailleerde outfits, van jurk voor overdag en de avond, tennis kleding, ondergoed en een outfit voor het paardrijden. 498 illustraties.

Een vintage hoe moet het boek. Het eerste Amerikaanse kledingnaaien boek. Verteld je op een begin van de vorige eeuwse manier hoe je kleding vermaakt, verschillende steek technieken voor de hand, het creeren van een blouse, trouwjurk, rok, jas, avondkleding, zwangerschaps kleding, ondergoed en kinder kleding. Ook veel details over het zetten van baleinen in een rijglijf (corset) enz.

En boek over verschillende onderkleding, verspreid over 6 eeuwen. Met meer dan 100 historische illustraties, waaronder een geregen keurslijf (12e eeuw), geborduurde linnen onderbroek (1500), een hoepel onderrok van gebogen hout (1750), lange onderbroek (1795), bustles enz enz

Een boek met gekleurde afbeeldingen van schilderijen en foto's, om te laten zien hoe de kleding eruit zag in de Elizabethan en Stuart periode. En dan gaat het in dit boek om mannen blouses, smock werk in vrouwen kleding, kragen en molensteen kragen, kinder maaglap. Te samen 86 patronen.

Dit informatieve boek is een aanrader voor iedereen die een accuraat historisch kostuum wil maken..bv voor theater of reenactments. Van tunieken gedragen door de Saxon (5e eeuw) tot een bustle jurk (18e eeuw).Veel authentieke patronen. 81 illustraties.


2 opmerkingen:

Athena zei

Fantastische site!

Op dit moment ben ik bezig twee kledingstukken te maken uit Historic costumes and how to make them: Saxon woman's gown (variant rechte mouwen) en de Saxon woman's over-tunic.

Binnen afzienbare tijd (ca. 4 weken) zal ik foto's plaatsen van deze twee kledingstukken.

Anna zei

Ik heb een andere versie of het patterns of fashion boek gekocht, kan niet wachten tot t komt! ik zal er ook over posten op mijn (gloednieuwe) blog hihi